loader image
Исхрана и брз начин живота

Да ли поред свакодневних обавеза стижете да кувате? Да ли имате избалансиране оброке? Да ли поједете нешто на брзину само да не будете гладни? Да ли је брза храна избор због вашег недостатка времена за припрему оброка?

Ово је само мали број питања која се односе на тренутни начин живота великог дела популације који због посла и других обавеза има проблем са исхраном. Исхрана је један од најважнијих фактора целокупног здравља човека. Од укупног броја карцинома дебелог црева, преко 90% је изазвано лошом исхраном. Одатле и потиче велики број људи који се баве темом исхране, с разлогом очигледно. :)

Верујем да већина нас бира лакши и бржи начин исхране, па на крају завшимо у пекари или неком fast food-у јер нам је лако доступно.

Како увек тражимо јефтинију и бржу варијанту за исхрану, ипак морамо почети да размишљамо о брзим, али бар мало здравијим оброцима.

Ако останемо при томе да немамо времена за кување, а желимо да избегнемо пекару, шта је онда решење? Кувана храна, за чију припрему немамо времена?!

Обзиром на тренутну доступност свега, зашто бирамо да једемо из пекаре? Вероватно због превеликог броја адитива и појачивача укуса због којих обожавамо те производе.

Након разговора са људима и личног искуства свакако постији решење. Уместо пекаре бирајмо кувана јела. Толико понуда кетеринга постоји на нашем тржишту који могу задовољити наше различите потребе за храном. Данас је једнако доступна и кувана храна, ако мало истражимо видећемо да се на нашем тржишту лако могу пронаћи све врсте куваних јела и оброк салата. Суштина је да се не морамо ничега одрећи, толико је здравих посластица, на крају И пецива која могу бити адекватна замена нездравим производима.

У период у коме живимо имамо лепоту избора. Намерно говорим “лепоту” избора јер вероватно нико од нас не може ни замислити живот од пре пар векова када је слобода међу друштвима била јако упитна. Зато треба искористити избор који нам је пружен, и не мислим искључиво на храно већ на целокупан начин нашег живљења. Ако већ имамо избора бирајмо БОЉЕ! Бирајмо здравије начине исхране, кувана јела, салате, мање белог брашна И рафинисаног шећера. Бирајмо ЗДРАВЉЕ.

Здравијом исхраном ћете постићи да и ваше психичко здравље буде боље. Храна утиче на цео организам, тако да лошим начином исхране цело психо-физичко здравље сваког појединца је угрожено, константан осећај умора, нерасположење, надутост, и сл. уско је везано баш за начин исхране који бирамо.

ИЗАБЕРИТЕ ДА СЕ ОСЕЋАТЕ ДОБРО.

'
Имате питања у вези кетеринга? Контактирајте нас одмах!